Apua väkivallan uhreille ja tekijöille
Välitön hätä
- Yleinen hätänumero 112
- Hyvinvointialueiden sosiaalipäivystykset (kiireelliset asiat virka-ajan ulkopuolella)
Muu julkinen apu ja tuki
- Terveyskeskukset
- Äitiys- ja lastenneuvolat
- Työterveyshuolto
- Mielenterveystoimistot
- Perheneuvolat
- A-klinikat
- Sosiaalitoimistot
- Seurakunnat
- Oikeusaputoimistot
- Järjestöjen tarjoama apu uhreille
Ensi- ja turvakotien liitto
Ensi- ja turvakotien liitto on valtakunnallinen lastensuojelujärjestö, jonka tarkoituksena on tukea vaikeissa ja turvattomissa oloissa eläviä lapsia ja perheitä sekä ehkäistä perhe- ja lähisuhdeväkivaltaa.
Nettiturvakoti
Nettiturvakoti on Ensi- ja turvakotien liiton ylläpitämä verkkopalvelu.
Naisten Linja
Naisten Linjalla naiset ja tytöt voivat kertoa kokemastaan luottamuksellisesti ja nimettömänä. Päivystys toimii suomeksi, ruotsiksi, venäjäksi ja englanniksi.
Raiskauskriisikeskus Tukinainen
Tukinainen tarjoaa ammattiapua seksuaalisesta väkivallasta ja hyväksikäytöstä selviytymiseen.
Monika-Naiset ry
Maahanmuuttajanaisjärjestöjen keskusjärjestö, joka kehittää ja tarjoaa palveluja väkivaltaa kokeneille maahanmuuttajataustaisille naisille ja lapsille.
Rikosuhripäivystys
Maksuttomasti tukea ja neuvoja rikoksen uhreille, heidän läheisilleen ja todistajille. Apua saa puhelimitse, verkossa ja kasvotusten.
Auttava puhelin: 116 006
Juristin puhelinneuvonta: 0800 161 177
Rikosuhripäivystyksen chat: www.riku.fi
Järjestö tarjoaa vertaiskeskusteluryhmiä sekä yksilötyötä väkivaltaisesti oireileville nuorille.
Lyhytkestoista keskusteluapua kriisistä selviytymisen tueksi.
Apua väkivallan tekijöille
Väkivallan käytön lopettaminen on mahdollista. Tekijän on otettava vastuu omista teoistaan ja käyttäytymisestään, sillä muutos ei koskaan ole väkivallan kohteena olleen henkilön vastuulla. Tämä vaatii tekijältä motivaatiota pitkäkestoiseen prosessiin ja ammattiapuun. Positiivisia kokemuksia väkivallan loppumisesta on syntynyt, kun tekijä on ottanut vastuun omasta käyttäytymisestään.
Jussi-työ
Jussi-työn tavoitteena on tukea miehiä löytämään väkivallattomia ongelmanratkaisukeinoja, sekä auttaa miehiä elämään turvallisesti itsensä ja läheistensä kanssa.
Lyömätön linja Espoossa
Lyömättömän linjan Väkivallan katkaisu -ohjelman avulla voi kehittää itselleen valmiuksia ja välineitä väkivallan käytöstä eroon pääsemiseen.
Miehen linja
Miehen Linja on Raha-automaattiyhdistyksen rahoittama projekti, joka keskittyy perheessä väkivaltaisesti käyttäytyneiden maahanmuuttajamiesten auttamiseen ja tukemiseen. Pohjana on Lyömätön Linja Espoossa -toiminnassa kehitetty väkivallan katkaisuohjelma.
Maria-Akatemia
Maria-Akatemia ylläpitää tukipalvelua naisille, jotka ovat huolissaan omasta aggressiivisuudesta tai väkivaltaisuudesta. Palvelut löydät osoitteesta naisenvakivalta.fi
Miessakit ry:n Lyömätön Linja
Lyömätön Linja on lähisuhdeväkivaltaan erikoistunut toimintamuoto. Asiakkaaksi voivat hakeutua kaikki henkistä tai fyysistä väkivaltaa seurustelukumppaniaan, puolisoaan, lastaan tai muuta läheistään kohtaan käyttäneet miehet. Työmuotoina käytetään yksilö- ja paritapaamisia.
Päivitetty 30.8.2023