Siirry sisältöön

Omenasose ja banaani-vadelmasose

07.08.2018 klo 16:30 - Kirjoittanut Vanhemmuuden asiantuntijat , Väestöliitto
Kotimaiset marjat ja hedelmät sopivat hyvin lapsen ensimaisteluihin. Niitä voidaan tarjota joko soseina, kiisseleinä, raasteina tai paloina. Soseet sopivat hyvin välipalaksi tai puuron päälle makua antamaan 4-6 kuukauden iästä eteenpäin. Soseiden teon voit aloittaa esimerkiksi seuraavilla omena- ja banaani-vadelmasoseresepteillä.

Omenasose

  • 0,5 kg pehmeämaltoisia omenoita kuorittuna ja paloiteltuna
  • 0,5 dl vettä

Laita omenalohkot kattilaan ja lisää vesi. Kiehauta ja hauduta miedolla lämmöllä kannen alla kunnes omenat ovat pehmeitä. Soseuta lohkot tasaiseksi soseeksi sauvasekoittimella. Pakasta sose vaikkapa jääpalamuotissa ja ota sosetta sulamaan tarvittava määrä kerrallaan.

Banaani-vadelmasose

  • 1 banaani
  • 1 dl vadelmia (kotimaisia tuoreita tai pakastettuja vadelmia)
  • (pieni tilkka sitruunamehua)

Soseuta banaani ja vadelmat kulhossa haarukalla. Voit säilyttää sosetta 1 päivän jääkaapissa. Lisää silloin halutessasi joukkoon pieni tilkka sitruunamehua niin sose säilyy jääkaapissa paremman värisenä. Älä lisää sitruunaa liikaa, ettei sose maistu liian happamalta. Tätä sosetta ei kannata pakastaa.

Teresa Välimäki, kokki

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Suukkoja ja säröjä sukupolvisuhteissa webinaarisarja

Väestöliitto järjestää kuusi sukupolviaiheista webinaaria. Vastaavanlainen webinaarisarja toteutettiin keväällä 2024 ja sen uusimista on...

Triangeli-työ helsinkiläisten lapsiperheiden parisuhteiden tukena

Triangeli-työ tarjoaa Helsingissä asuville pienten lasten vanhemmille mahdollisuuden saada maksutonta ja intensiivistä tukea parisuhteen...

Bonusvanhemmuus Chat 30.4.2025

Bonusvanhemmille suunnattu vertaisohjattu keskustelu uusperheellisyyden teemoista, paineista, ratkaisuista ja rakkaudesta.