Siirry sisältöön

Miks Poikien Puhelin on perustettu?

Julkaistu 17.01.2019 - Väestöliitto
Väestöliitto perusti Poikien Puhelimen elokuussa 2007, tavoitteena madaltaa poikien ja nuorten miesten kynnystä puhua heille tärkeistä asioista ja pyytää apua. Pari rouvaa, Helena Häkkinen ja Anu Miettinen, olivat saman vuoden keväällä järjestäneet hyväntekeväisyystapahtuman, jonka tuotot he halusivat ohjata nimenomaan poikien hyvinvoinnin edistämiseen. Nykyisin STEA:n avustuksella toimivan ilmaisnumeron 0800 94884 lisäksi, voi Poikien Puhelimeen olla yhteydessä myös netin välityksellä, chatissa ja YouTube-kanavalla.
Poikien Puhelin -
Tuottanut Väestöliitto

Suuri osa Poikien Puhelimeen tulleista yhteydentotoista liittyy jollakin tavalla seksiin, sukuelimiin ja murrosikään liittyvään kehitykseen ja kehon toimintoihin, sekä ihmissuhteisiin: kavereihin, perheeseen ja tyttö- tai poikaystäviin. Paljon pohditaan myös maailman menoa ja sitä, mikä on oikein ja mikä väärin. Poikien Puhelimesta saa kysyä mitä tahansa ja pyrimme parhaamme mukaan vastaamaan. Joitakin asioita voi tuntua hankalalta ottaa kylmiltään puheeksi. Joskus mennään siitä huolimatta suoraan asian ytimeen, joskus taas kautta rantain tai huumorin avulla.

Viime vuoden aikana vastattiin yli 11500 puheluun ja 2200 chat-keskusteluun. Jos ynnätään aivan alusta saakka, on Poikien Puhelin vastannut tähän mennessä reilusti yli 160 000 yhteydenottoon. Vaikka kuinka ajattelisi, että oma asia on maailman oudoin ja ihmeellisin, ja sen takia vähän nolokin, on todennäköistä, että Poikien Puhelin on kuullut vastaavasta tapauksesta jo aikaisemmin. Toki kuulemme aina myös uusia oivalluksia, näkökulmia ja lähestymistapoja eri asioihin, mikä onkin tässä työssä vallan kiehtovaa!

Tässä yhteydessä on muuten hyvä paikka korjata muutama Poikien Puhelimeen liittyvä toistuva väärinkäsitys:

Poikien Puhelimesta voi tilata pizzaa

Sitä yritetään miltei päivittäin mutta ei tule onnistumaan! Ohjaamme lähimpään pizzeriaan. Ruokamieltymyksistä ja resepteistä tosin keskustelemme mielellämme!

Poikien Puhelimeen soitetaan vain pilapuheluita

Ei. Noin puolet yhteydenotoista sisältää huumoria, mutta sekään ei tarkoita, että laskisimme ne pilapuheluiksi. Keksitynkin tarinan takaa yleensä löytyy aito kiinnostus mieltä askarruttavaa aihetta kohtaan. Jos haluat ehdottomasti soittaa meille pilapuhelun, niin anna mennä vain! Propsit jos keksit jotain omaa ja uutta!

Poikien Puhelimeen työntekijöille ei makseta palkkaa

Maksetaan, tämä on meidän ihan oikeaa päivätyötä, jolla saamme leivän pöytäämme. Emme ole kuitenkaan kerro euromääriä. Periaatteemme on, että kaikkea saa kysyä, mutta emme vastaa henkilökohtaisiin kysymyksiin.

Poikien Puhelin ei saa heittää luuria korvaan

Tietysti saa heittää, mutta yleensä kerromme siihen kohteliaasti syyn. Joskus on sellainen menoa päällä, että joudumme yksipuolisesti toteamaan, että sekä meillä että soittajalla olisi varmasti parempaakin tekemistä. Aina voi yrittää seuraavalla kerralla paremmalla menestyksellä.

Poikien Puhelimen vastaajat ovat robotteja

Tähän mennessä tiimiin ei kuulu ainuttakaan robottia – jonotusviestitkin olemme itse äänittäneet. Poikien Puhelimessa vastaa oikeat ihmiset, joilla on parempia ja huonompia päiviä. Olemme kuulleet melkein kaiken, mutta siitäkin huolimatta osa jutuista menee toisinaan tunteisiin. Kertokaa meille jatkossakin teille tärkeistä asioita, mutta älkää tahallanne pyrkikö loukkaamaan meitä – eikä muitakaan.

Poikien Puhelin kuuluu Puhelin- ja verkkoauttamisen eettisten periaatteiden neuvottelukuntaan, joiden periaatteet ohjaavat meidän työtä. Eettisiin periaatteisiin voit tutustua neuvottelukunnan omilla sivuilla.

 

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Nuori tarvitsee aikuisen tukea selvitäkseen

Nuoruuteen kuuluu monenlaiset irtiotot läheisistä aikuisista. Ilman läheistä aikuista nuoren on kuitenkin vaikeaa selvitä nuoruuden...

Poikien Puhelimen Sällivisa

Sällivisa - visailu ulkonäköön ja kehoon liittyvistä odotuksista ja oletuksista.

Nuorten tukeminen chatissa – neuvoja ja työkaluja haastaviin tilanteisiin

Kurssista saat tietoa, miten toimia haastavissa nuoren kanssa käydyissä chat-keskustelutilanteissa. Lisäksi saat työkaluja auttamistyössä...